Je bekijkt nu Hoe komt je kind terug bij zichzelf na een overprikkelende dag?

Hoe komt je kind terug bij zichzelf na een overprikkelende dag?

Prikkels zijn stukjes informatie die je via je zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) binnenkrijgt. Over het algemeen worden deze prikkels door het brein verwerkt, maar als dit niet meer lukt raak je overprikkeld.

Het scheiden van energie, wat van jou is en wat van de ander, helpt veel voelers om zich thuis te voelen bij zichzelf. Na een lange schooldag komt je kind overprikkeld thuis.

Je kind wil niet praten, wordt boos en jij als ouder en het kind voelen zich onbegrepen. Hoe kom je terug bij je eigen kind? En hoe komt je kind terug bij zichzelf…

Ze voelen jou als ouder haarfijn aan, daarom is het belangrijk dat je de rust bewaart.

Laat je kind een plekje uitzoeken in huis of buiten waar het rustig is en letterlijk even zijn of haar batterij kan opladen. Elk kind is anders en heeft iets anders nodig, heb je de vraag al eens gesteld: “wat heb jij op dit moment nodig?”

Er zijn verschillende technieken en methodes om prikkels af te voeren die ik toepas tijdens de kindercoaching. Heb jij een overprikkeld kind, of voel je jezelf overprikkeld, neem dan gerust contact met me op.